ΠΑΣΟΚ: Η ΝΔ έχει μετατρέψει το ΥΠΕΣ με ευθύνη του Μαξίμου σε εκλογικό της κέντρο DurationX

Rewrite Greek Article into News Report Format in Greek Language

«Σήμερα επιβεβαιώθηκε αυτό που καταγγείλαμε από την αρχή: Η Νέα Δημοκρατία έχει μετατρέψει το υπουργείο Εσωτερικών με ευθύνη της πολιτικής της ηγεσίας και του Μεγάρου Μαξίμου σε εκλογικό της κέντρο», σημειώνει το ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ, μετά την αποχώρηση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου από το ευρωψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόμματος.

Όπως τονίζει η Χαριλάου Τρικούπη, «προσωπικά δεδομένα δεκάδων χιλιάδων αποδήμων έφτασαν μέσω του γενικού γραμματέα του υπουργείου και του τομεάρχη Απόδημου της Νέας Δημοκρατίας σε ευρωβουλευτή της», ενώ διαμηνύει προς την Πειραιώς ότι «η αποχώρηση της κας Ασημακοπούλου από το ευρωψηφοδέλτιο αφορά μόνο την ίδια και δεν μπορεί να θεωρηθεί ως απαλλαγή από τις βαρύτατες ευθύνες της».

«Έχει ευθύνη που δεν μεταβιβάζεται η Κεραμέως»

«Είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η αξιοπιστία της εκλογικής διαδικασίας και η ακεραιότητα των εκλογικών δεδομένων. Υπεύθυνη επεξεργασίας των δεδομένων αυτών, είναι βάσει του νόμου η αρμόδια υπουργός, κα Κεραμέως, και το υπουργείο Εσωτερικών», προσθέτει το ΠΑΣΟΚ.

Και υπογραμμίζει πως «η υπουργός πρέπει να λογοδοτήσει για τη διαρροή των δεδομένων και να αναλάβει την ευθύνη. Ευθύνη που την βαραίνει προσωπικά ως επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικών και δεν μεταβιβάζεται σε γενικούς γραμματείς και λοιπά στελέχη».

Τελευταία Νέα

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *