Περιμένοντας την απόφαση – ΤΑ ΝΕΑ DurationX

Rewrite Greek Article into News Report Format in Greek Language

Ακόμη χειρότερα ήταν τα πράγματα στη συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη και του προέδρου της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) Χρήστου Ράμμου από αυτό που περιέγραφα χθες. Ο κ. Ράμμος δεν είχε τίποτε να πει στον κ. Ανδρουλάκη, ούτε ακόμη και το κλασικό «εθνικοί λόγοι» ή «λόγοι εθνικής ασφάλειας» επέβαλαν την παρακολούθησή σας. Η συνάντηση έγινε για να γίνει.

Διότι στην ΑΔΑΕ δεν έχει φθάσει ακόμη η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), με την οποία κρίνεται αντισυνταγματικός ο νόμος που δεν επιτρέπει στον παρακολουθούμενο να γνωρίζει τον λόγο για τον οποίο τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ. Και δεν έχει ακόμη παραληφθεί από την ΑΔΑΕ η απόφαση του ΣτΕ, διότι πολύ απλά «δεν έχει καθαρογραφεί». Το οποίο συνήθως παίρνει μερικές ημέρες για να πραγματοποιηθεί, αλλά το ζήτημα είναι ότι ακόμη και αν συμβεί αυτό, η απάντηση που θα δοθεί στον κ. Ανδρουλάκη είναι αυτή που περιέγραφα και χθες. Ωστόσο πρέπει να τηρηθεί η διαδικασία.

Ητοι, ο κ. Ράμμος, με την απόφαση στο χέρι, θα ζητήσει από την ΕΥΠ ό,τι σχετικό υπάρχει για την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη ώστε να τον ενημερώσει και ο τελευταίος να έχει πλέον γνώση για ποιον λόγο η ΕΥΠ παγίδευσε το τηλέφωνό του για σχεδόν ένα ολόκληρο εξάμηνο, το 2021.

Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν δείχνει να βιάζεται για το πότε θα πληροφορηθεί την αλήθεια για την παρακολούθησή του. Σου λέει, θέλουν να καθαρογραφεί πρώτα η απόφαση; Να καθαρογραφεί, δεν έχω πρόβλημα. Θέλουν και να την παραλάβουν πρώτα, υπηρεσιακά; Και επ’ αυτού δεν έχω πρόβλημα, αν και θα μπορούσα να την πάρω εγώ που ήμουν ο προσφεύγων στο ΣτΕ και να τους την παραδώσω. Από τη στιγμή που κατέπεσε ο νόμος της κυβέρνησης Μητσοτάκη που απαγόρευε οποιαδήποτε πληροφόρηση για τους παρακολουθούμενους, και άνοιξε ο δρόμος για την ενημέρωσή του, κάποια στιγμή θα γίνει και αυτό. Στη συνέχεια, όπως δεσμεύτηκε χθες, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον κ. Ράμμο στην ΑΔΑΕ, θα ενημερώσει ο ίδιος με τη σειρά του και τον ελληνικό λαό. Οπως είπε, έτσι θα ανοίξει το κουτί της Πανδώρας για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

(Info: η Πανδώρα ήταν σύζυγος του Επιμηθέα, αδελφού του δεσμώτη Προμηθέα. Ο Επιμηθέας πήγε μια φορά ταξίδι για δουλειές, και άφησε στην Πανδώρα ευχή και κατάρα να μην ανοίξει ένα κουτί που είχε αφήσει πάνω στο κομοδίνο. Η Πανδώρα, περίεργο κορίτσι, άνοιξε το κουτί, σιγά να μην το άνοιγε, και από μέσα ξεπετάχτηκαν, και διασκορπίστηκαν στον κόσμο, οι λιμοί, ο θάνατος, οι κακουχίες, οι καταστροφές, η κακία, η θλίψη – όλα τα κακά του… κακού μας του καιρού! Προσπάθησε βέβαια να κλείσει πάλι το κουτί, αλλά η ζημιά είχε γίνει και έκτοτε όλα αυτά κατατρέχουν το γένος των ανθρώπων)

Εκλεισα την παρένθεση, και επανέρχομαι. Ωραίο να το λες, αλλά το θέμα είναι πώς θα ανοίξει το Κουτί. Διότι εξ όσων πληροφορήθηκα, επίσης χθες, πλην του ιδίου και μερικών ατόμων που δεν έχουν θεσμική ιδιότητα, ουδείς άλλος έχει ζητήσει από την ΑΔΑΕ να ενημερωθεί για την παρακολούθησή του. Ούτε υπουργοί, ούτε βουλευτές, ούτε σύζυγοι υπουργών, ούτε η ηγεσία του Στρατεύματος. Το απέφυγαν, και οι λόγοι είναι προφανείς. Ουδείς διανοείται να έρθει σε ευθεία αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, και με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Πιο ωφέλιμο είναι να μείνει στα σκοτάδια…

Δεν πήγε και τόσο καλά η περιοδεία του προέδρου Κασσελάκη στην Κρήτη, παρά τα επικοινωνιακά τερτίπια του αρχηγού, πληροφορήθηκα εγκύρως, από διάφορα παλικάρια που διαθέτω στα Χανιά και στο Ηράκλειο. Ειδικά στα Χανιά, πάρα τις φιλότιμες προσπάθειες του, ως και υπαρχηγού μπορείς να τον πεις, Πολάκη, ο κόσμος που έσπευσε να ακούσει τον πρόεδρο Κασσελάκη ήταν μερικές δεκάδες άνθρωποι, όλοι, γνωστοί, και πατεντάτοι, συριζαίοι. Οσο για το Ηράκλειο, ακόμη χειρότερα τα πράγματα. Αν και οι συριζαίοι περίμεναν να γίνει κάτι που θα δημιουργούσε ας πούμε πολιτικό γεγονός, η αλήθεια απέχει παρασάγγας από τη ζοφερή πραγματικότητα. Πάλι, γνωστοί συριζαίοι της περιοχής να τον ακολουθούν, και ο πολύς κόσμος να αδιαφορεί για την παρουσία του.

Αν δεν χωνόταν δε, στο πολυκατάστημα του Χόντου στην 25ης Αυγούστου, να τον μακιγιάρει μία υπάλληλος, η οποία του το πρότεινε για πλάκα, κι εκείνος είπε το «ναι», θα πέρναγε και δεν θα ακούμπαγε στα μέσα ενημέρωσης του Ηρακλείου, και της υπόλοιπης Κρήτης. Σε κάθε περίπτωση, νομίζω ότι πήρε μια καλή ένδειξη ότι θέλει δουλειά πολλή το πράγμα, για να ισορροπήσει. Με ΤikTok, selfies και Instagram δεν υπάρχει σοβαρό αποτέλεσμα. Ούτε με αστειάκια. Ο κόσμος καταλαβαίνει ότι αυτά δεν έχουν σχέση με τα πραγματικά προβλήματα της χώρας…

Παρ’ όλα αυτά ο πρόεδρος προσπάθησε να στείλει μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση, και κυρίως στο εσωτερικό του κόμματος και μεταξύ μας, νομίζω ότι τα κατάφερε, αν κρίνω από το απόσπασμα μιας συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό Creta, που μου έστειλαν τα λεβεντόπαιδα από την Κρήτη. Σύμφωνα με αυτό το απόσπασμα, συνάδελφος του θέτει ερώτημα, απολύτως λογικό, μια και η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τις ευρωεκλογές:

– Υπάρχει ένα ποσοστό το οποίο θα κριθεί ως επιτυχία στις ευρωεκλογές; Υπάρχει ένας συγκεκριμένος πήχης για τον οποίο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πει «με αυτό το ποσοστό είμαι ικανοποιημένος, κάτω από αυτό το ποσοστό είμαι δυσαρεστημένος»;

Η απάντηση του προέδρου Κασσελάκη δεν αφήνει πολλά περιθώρια για το τι θα συμβεί το βράδυ της 9ης Ιουνίου. Οπως είπε «γενικά δεν υπάρχει (ποσοστό, πήχης ή δεν ξέρω τι άλλο εννοούσε) διότι είναι ευρωεκλογές και όχι βουλευτικές εκλογές»!!

Απάντηση, η οποία σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι «παιδιά, μην τολμήσει να θέσει κανείς θέμα για μένα, ευρωεκλογές είναι, άμα επρόκειτο για εθνικές εκλογές, ίσως και να είχατε δικαίωμα να μου την πείτε. Τώρα σουτ, σιωπή».

Το θέμα είναι ότι δεν πτοείται από την αποτυχημένη περιοδεία στην Κρήτη ο αρχηγός. Οχι. Εξού και βάζει πλώρη για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Οπως με ενημέρωσαν προγραμματίζει επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες στο τέλος αυτής της εβδομάδας, και πιο συγκεκριμένα από τις 13 έως τις 16 Απριλίου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει, θα βρεθεί στη Νέα Υόρκη, όπου θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους της Ομογένειας, συλλόγους και παράγοντες, και θα συναντηθεί πιθανόν και με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο. Την προσεχή Κυριακή δε, στη Νέα Υόρκη θα παρακολουθήσει και την καθιερωμένη παρέλαση των ομογενειακών οργανώσεων για την επέτειο της 25ης Μαρτίου – 5η Λεωφόρος, φουστανέλες, περικεφαλαίες, χιτώνες, λύρες και κλαρίνα!

Αν και η επίσκεψη έχει να κάνει με τις ευρωεκλογές, πραγματοποιείται δηλαδή υποτίθεται για να προσελκύσει ψήφους ομογενών, μια σχετική γκρίνια έχει αναπτυχθεί στην Κουμουνδούρου. Ο λόγος είναι ότι στις 14 Απριλίου έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν οι εσωκομματικές προκριματικές εκλογές, για την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος. Κι αυτός θα λείπει στην ξενιτιά…

Τελευταία Νέα

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *