ΣΥΡΙΖΑ: Το ΥΠΕΣ λειτουργεί ως παραμάγαζο της ΝΔ – Δεν ξέρουμε το βάθος του σκανδάλου Ασημακοπούλου DurationX

Rewrite Greek Article into News Report Format in Greek Language

Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει την λειτουργία του υπουργείου Εσωτερικών ως κομματικού παραμάγαζου της ΝΔ, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε ανακοίνωση που εξέδωσε για την υπόθεση διαρροής προσωπικών δεδομένων Ελλήνων του εξωτερικού προς όφελος της ευρωβουλεύτριας του κυβερνώντος κόμματος Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου.

Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, «με την αποπομπή της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, η κυβέρνηση ομολόγησε την ενοχή της για το σκάνδαλο της διαρροής χιλιάδων ηλεκτρονικών διευθύνσεων αποδήμων στην ευρωβουλεύτρια. Ενός σκανδάλου που μένει να δούμε το πραγματικό βάθος και την έκτασή του. Ωστόσο, με την καρατόμηση του ΓΓ του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη και την «παραίτηση» του γραμματέα Διασποράς της ΝΔ, Νίκου Θεοδωρόπουλου, η κυβέρνηση επιβεβαιώνει την λειτουργία του Υπουργείου Εσωτερικών ως κομματικού «παραμάγαζου» της ΝΔ, κάτι που παραδέχτηκε σήμερα και γλαφυρά περιέγραψε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος».

Παράλληλα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζει πως «μόνο μόνο γι’ αυτό, η κ. Κεραμέως είναι πολιτικά εκτεθειμένη και οφείλει εξηγήσεις, όπως και συνολικά η κυβέρνηση. Θυμίζουμε ότι ο Γραμματέας Διασποράς της ΝΔ επιβραβεύτηκε με ανανέωση της θητείας του στη συγκεκριμένη θέση στις 26 Φεβρουαρίου -περίπου ένα μήνα μετά από την ψήφιση του νόμου για την επιστολή ψήφο- από τον ίδιο τον Κυρ. Μητσοτάκη. Προφανώς ο κατάλληλος άνθρωπος, στην κατάλληλη θέση, σε ό,τι αφορά το πολιτικό αξιακό σύστημα της ΝΔ».

«Μπορεί να έχουμε άλλη μια περίπτωση κάτσε λίγο στην άκρη μέχρι να ξεχαστεί και επιστρέφεις»

Ακολούθως προσθέτει ότι «πέρασε μόνο μία εβδομάδα, από τις 7 Μαρτίου, όταν η κ. Κεραμέως διαβεβαίωνε ότι το ΥΠΕΣ δεν είχε σχέση με την διαρροή των ηλεκτρονικών διευθύνσεων. Το ίδιο είχε κάνει και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και άλλα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ , «στην περίπτωση της κ. Ασημακοπούλου μπορεί να έχουμε άλλη μια περίπτωση «κάτσε λίγο στην άκρη μέχρι να ξεχαστεί και επιστρέφεις», όπως μας έχει συνηθίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Υπάρχουν, όμως, ερωτήματα από τα οποία δεν μπορεί να ξεφύγει χωρίς κόστος ο πρωθυπουργός: τι άλλο δεν μας λένε; Η ευρωβουλεύτρια ήταν η μόνη που απέκτησε πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων πολιτών ή απλώς η πρώτη που εκτέθηκε κάνοντας χρήση τους; Ποιοι άλλοι απέκτησαν πρόσβαση και σε ποια στοιχεία; Πόσοι και ποιοι ακόμη εμπλέκονται στο σκάνδαλο;».

«Πόσα σκάνδαλα μπορεί να απορροφήσει ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της κυβέρνησης;»

Σε κάθε περίπτωση, υποστηρίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «η κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη, για άλλη μια φορά, με μια αντιθεσμική «πρωτοτυπία» της κυβέρνησης, η οποία προφανώς έχει την σκοπιμότητά της: οι «ποινές» επιβλήθηκαν πριν παρουσιαστούν τα επίσημα στοιχεία των ερευνών και προσδιοριστούν με ακρίβεια οι ένοχοι και τα παραπτώματα».

Καταληκτικά τονίζει ότι «μπροστά στα μάτια των πολιτών ξεδιπλώνεται μία ακόμα επιχείρηση συγκάλυψης, ακόμα μια υπόθεση πολιτικών και ατομικών δικαιωμάτων που ευτελίζονται, ένας ακόμη λόγος διασυρμού μας στην Ευρώπη. Άραγε πόσα σκάνδαλα μπορεί να απορροφήσει ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της κυβέρνησης; Τέσσερις έρευνες σε εξέλιξη επί δύο βδομάδες και κανένα αποτέλεσμα, καμία ανακοίνωση».

Πέντε ερωτήματα Φάμελλου για το σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Φάμελλος έθεσε πέντε ερωτήματα για το σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων προς όφελος της ευρωβουλεύτριας της Νέας Δημοκρατίας Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου.

«Απαιτείται πλήρης και ταχεία διερεύνηση του σκανδάλου, απόδοση των ποινικών ευθυνών αλλά και ανάληψη της πολιτικής ευθύνης. Και εφόσον ισχύει ότι η διαρροή δεδομένων έγινε το Μάιο του 2023, το ζήτημα αφορά και την τότε υπηρεσιακή κυβέρνηση και τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές», σημείωσε -μεταξύ άλλων- ο Σωκράτης Φάμελλος.

Ακολούθως, σύμφωνα με τον ίδιο, «προκύπτει και σειρά νέων ερωτημάτων για τα οποία ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση οφείλουν να δώσουν πειστικές απαντήσεις με απόλυτη διαφάνεια:

– Ποιοι διέρρευσαν σε τρίτους τα προσωπικά δεδομένα στη συγκεκριμένη περίπτωση;

– Ποιος θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη και πότε;

– Είναι δυνατόν ο κ. Μητσοτάκης να είχε πλήρη άγνοια για τον τρόπο με τον οποίο φαίνεται ότι λειτούργησε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας;

– Είναι ασφαλή σήμερα τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών; Έχουν διαρρεύσει και άλλα προσωπικά δεδομένα από το Υπουργείο Εσωτερικών ή άλλα Υπουργεία και σε ποια χέρια έχουν φτάσει;

– Μπορεί να διασφαλίσει η κυβέρνηση την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των πολιτών και το κράτος δικαίου;».

Κεχαγιά: Δεν ξέρουμε ποιο είναι το βάθος αυτού του σκανδάλου

Τοποθέτηση για το ζήτημα πραγματοποίησε και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Βούλα Κεχαγιά, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

«Ήθελα να σχολιάσω όσα τεκταίνονται σε σχέση με το σκάνδαλο που έχει ως αφετηρία το υπουργείο Εσωτερικών, αλλά και την παραδοχή του κ. Μαρινάκη για τη διαδρομή των emails και των προσωπικών δεδομένων Ελλήνων του εξωτερικού, τα οποία κατέληξαν στα χέρια της κας Ασημακοπούλου -ενδεχομένως και άλλων ευρωβουλευτών της ΝΔ», ανέφερε η Βούλα Κεχαγιά.

Ακολούθως πρόσθεσε ότι «όλο αυτό που συνέβη καταδεικνύει και αποκαλύπτει ότι το υπουργείο Εσωτερικών λειτουργεί ως παραμάγαζο της ΝΔ, ως παραμάγαζο του κυβερνώντος κόμματος».

Ερωτηθείσα για το αν καλύπτει τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ η αποπομπή των δύο γραμματέων -του υπουργείου Εσωτερικών και της ΝΔ-, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε πως «όχι βεβαίως. Διότι δεν ξέρουμε ποιο είναι το βάθος αυτού του σκανδάλου. Αυτά που λέει ο κ. Μαρινάκης και παραδέχεται η κυβέρνηση είναι μόνο αυτά που λέει η κυβέρνηση, το Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Εσωτερικών. Δεν ξέρουμε τι άλλο μπορεί να υπάρχει πίσω από τη διαδρομή των email και την όλη διαδικασία».

Σύμφωνα με την ίδια, «όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος λέει ότι τα emails έφυγαν από το ΥΠΕΣ και κατέληξαν στη ΝΔ για να συνεχιστεί η διαδρομή προς μια ευρωβουλεύτρια της ΝΔ, αυτό σημαίνει ότι υπήρχε ένας δίαυλος επικοινωνίας του υπουργείου που έχει την ευθύνη των εκλογών -και όχι μόνο για την ευρωβουλή- με τη ΝΔ. Τι άλλο μπορούμε να υποθέσουμε;».

Τέλος η Βούλα Κεχαγιά υποστηρίζει ότι «η υπόθεση είναι σίγουρα δύσοσμη και σκανδαλώδεις και θα μας απασχολήσει το αμέσως επόμενο διάστημα».

Τελευταία Νέα

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *