Θεσσαλoνίκη: Κάθειρξη σε 27χρονο που εκβίαζε ανήλικη να του στείλει γυμνές φωτογραφίες  DurationX

Rewrite Greek Article into News Report Format in Greek Language

Ποινή κάθειρξης 10 ετών επιβλήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε 27χρονο που κατηγορείται ότι εκβίαζε μία ανήλικη μέσω μηνυμάτων στο Instagram ώστε να του στείλει γυμνές φωτογραφίες της, ενώ τη σκηνοθετούσε προκειμένου να βγάλει βίντεο ερωτικού περιεχομένου και να του τα προωθήσει. Ο κατηγορούμενος φέρεται να διακίνησε το υλικό σε τρίτους, οι οποίοι στη συνέχεια απευθύνθηκαν και οι ίδιοι στην ανήλικη -13 ετών τότε-, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ένας νέος κύκλος απειλών και διασυρμού. Για αυτήν την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία, που θα συζητηθεί σε δικαστήριο ανηλίκων.

Για «σύγχρονη σωματεμπορία, παιδική εκπόρνευση και διάλυση ψυχής και σώματος χωρίς άγγιγμα» έκανε λόγο η εισαγγελέας της έδρας που χαρακτήρισε τον 27χρονο «αρπακτικό του διαδικτύου και απειλή για την κοινωνία μας» και πρόσθεσε πως το sexting είναι μάστιγα της εποχής για νέα παιδιά που αναζητούν φλερτ, επικοινωνία αλλά και κοινωνική αποδοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το voria.gr, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για προμήθεια, κατοχή και διάθεση υλικού παιδικής πορνογραφίας καθώς και για εξώθηση ανήλικης, προκειμένου να συμμετάσχει σε πορνογραφικές παραστάσεις, πράξη που τελέστηκε με χρήση απειλής. Δεν του αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά, ενώ το δικαστήριο αποφάσισε η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη και έτσι θα μείνει ελεύθερος υπό τους όρους της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Σημειώνεται πως δεν προσήλθε στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από αυτεπάγγελτο δικηγόρο. Μέσω αυτού, αποδέχθηκε μέρος των κατηγοριών και ζήτησε συγγνώμη από την παθούσα και το δικαστήριο.

Την εκβίαζε να του στείλει γυμνές φωτογραφίες και μετά τις διακίνησε

Το περιστατικό σημειώθηκε την άνοιξη του 2019 και η 13χρονη τότε κοπέλα προχώρησε σε καταγγελία. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η ίδια δέχθηκε ένα μήνυμα στο Instagram από άγνωστο προφίλ, το οποίο συνοδευόταν από μία φωτογραφία της, την οποία η ίδια είχε στείλει σε έναν φίλο της χωρίς να διακρίνονται τα χαρακτηριστικά της, ενώ ο άγνωστος αποστολέας την εκβίαζε πως αν δεν του στείλει γυμνές φωτογραφίες και βίντεο που να φαίνεται και το πρόσωπό της, θα την κάνει «ρόμπα σε όλο το γυμνάσιο». Το κορίτσι, υπό τον φόβο του διασυρμού υπέκυψε, ωστόσο παρακάλεσε τον αποστολέα να σταματήσει. Παρά το γεγονός ότι η ανήλικη έστελνε το υλικό με «βόμβα», ρύθμιση που εμφανίζει τη φωτογραφία για μερικά δευτερόλεπτα και ενημερώνει τον αποστολέα αν γίνει screenshot, ο κατηγορούμενος είχε ενεργοποιήσει στο κινητό του εφαρμογή screen recording και κράτησε τις φωτογραφίες και τα βίντεο.

Όπως περιέγραψε τόσο η μητέρα της όσο και η ίδια, την επόμενη μέρα, ένα άλλο προφίλ έστειλε στην ανήλικη φωτογραφίες όπου αυτή τη φορά φαινόταν και το πρόσωπό της, ενώ το υλικό διακινήθηκε διακινήθηκε και ανάμεσα στη σχολική κοινότητα και μάλιστα έναντι αντιτίμου.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο κατηγορούμενος είχε ζητήσει φωτογραφίες από τουλάχιστον οκτώ ανήλικα κορίτσια.

Τελευταία Νέα

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *