Το λάθος με τα αυγά στο ψυγείο – TikToker εξηγεί πώς να τα αποθηκεύετε DurationX

Rewrite Greek Article into News Report Format in Greek Language

Τα αυγά πάντα είναι στη λίστα για τα ψώνια μας, ωστόσο για έναν περίεργο λόγο ξεμένουν στο ψυγείο. Μετά από τις αγορές μας στο σούπερ μάρκετ, οι περισσότεροι από εμάς φτάνουμε στο σπίτι και το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να τα τοποθετήσουμε προσεκτικά στην πόρτα του ψυγείου, στην ειδική θέση. Γνωρίζατε όμως, ότι αυτή η τακτική είναι εντελώς λάθος;

Kι όμως, τα αυγά δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να φυλάσσονται στην πόρτα του ψυγείου, καθώς είναι το μέρος όπου υπάρχουν οι περισσότερες αλλαγές θερμοκρασίας. Αν και τα περισσότερα ψυγεία συνήθως έχουν κατασκευαστικά μια τοποθετημένη αυγοθήκη στην πόρτα τους, δεν θα πρέπει να πέφτουμε σε αυτή την παγίδα.

Όπως επισημαίνουν αρκετοί διατροφολόγοι, θα πρέπει να τοποθετούμε τα αυγά μας στο πίσω μέρος των ραφιών του ψυγείου, έτσι ώστε να μην επηρεάζονται από τις αλλαγές θερμοκρασίας κατά το άνοιγμα της πόρτας. Το άλλο εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι φυσικά το «γιατί τα αυγά στο σούπερ μάρκετ βρίσκονται σε ένα ράφι και στο σπίτι πρέπει να τα βάζουμε στο ψυγείο;».

Εδώ, λοιπόν, η απάντηση είναι πως αν παραμένουν σταθερά σε θερμοκρασία δωματίου, τότε δεν υπάρχει κίνδυνος. Αυτό που θα πρέπει να αποφεύγουμε είναι οι εναλλαγές στη θερμοκρασία. Ακριβώς δηλαδή ότι γίνεται όταν ανοιγοκλείνουμε την πόρτα του ψυγείου.

Τέλος, προτιμήστε να τα κρατάτε μακριά από τροφές, όπως κρεμμύδια και σκόρδα, καθώς έχουν την τάση να απορροφούν μυρωδιές εύκολα.

TikToker εξηγεί πώς να τα αποθηκεύετε:

@consumerreports Despite the fact that many refrigerators have gallon door bins and egg-shaped compartments that seem ideal for them, your refrigerator door is likely too warm for milk and eggs. Learn more through the link in our bio. #fridgeorganization #refrigerator #kitchentok ♬ original sound – Consumer Reports
Τελευταία Νέα

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *