Ζαχάροβα σε Μητσοτάκη: Μην προδίδεις τη μνήμη της Ελληνικής Αντίστασης! DurationX

Rewrite Greek Article into News Report Format in Greek Language

Την ενόχληση της Μόσχας για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη εξέφρασε ​σήμερα (7/3) η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Σε ανάρτησή της στο Telegram, εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ απάντησε στις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, μετά τη χθεσινή του επίσκεψη στην Οδησσό κατά την οποία σημειώθηκε και ρωσική επίθεση στην περιοχή, επικαλούμενη τον Μίκη Θεοδωράκη.

Ειδικότερα η κα Ζαχάροβα ανέφερε:

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης: ‘’Σε αυτή τη σκοτεινή ώρα για την Ευρώπη, δείξαμε την αποφασιστικότητά μας να υποστηρίξουμε την Ουκρανία με ένα ενιαίο μέτωπο, κάτι που οι εχθροί μας μπορεί να μην περίμεναν. Δεν θα μας τρομάξετε, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία όσο χρειαστεί’’.

Αποκάλεσε επίσης τη Ρωσία εχθρό της Ευρώπης.

Πρώτον, δεν έχουμε τρομοκρατήσει την Ελλάδα ή κανέναν άλλον και δεν τους τρομοκρατούμε. Δεν θα βρείτε ούτε ένα παράδειγμα.

Δεύτερον, η Ευρώπη ήταν διαφορετική. Το Τρίτο Ράιχ ήταν επίσης Ευρώπη. Για μια τέτοια ναζιστική Ευρώπη, θα είμαστε πάντα εχθροί.

Τρίτον, στο σοβιετικό/ρωσικό σχολείο μου, στο συνηθισμένο μάθημα μουσικής για κάθε μαθητή μας, μελέτησα τα έργα του Μίκη Θεοδωράκη. Ήξερα και τη μουσική του και τη μοίρα του. Και αυτός ήταν εχθρός της Ευρώπης, της ναζιστικής Ευρώπης.

Μην προδίδεις, Κυριάκο, τη μνήμη της Ελληνικής Αντίστασης!»

Νωρίτερα την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε σφοδρά πυρά κατά της Μόσχας, την οποία μάλιστα κατηγόρησε ότι η επίθεσή της στην Οδησσό στόχευε στην τρομοκράτηση της ελληνικής πλευράς.

Τελευταία Νέα

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *